Döntött a bíróság a saját nevelt lányát megerőszakoló tatabányai férfi ügyében

Börtönbüntetést kapott a tatabányai férfi/ Fotó:Northfoto

Börtönbüntetést kapott a tatabányai férfi/ Fotó:Northfoto
 

Csökkentették a büntetését annak a férfinak, aki saját nevelt lánya ellen követett el szexuális erőszakot.

A Győri Ítélőtábla a vádlott és védője fellebbezése alapján enyhítette annak a 45 éves tatabányai férfinak a büntetését, akit az elsőfokú bíróság nevelt lánya sérelmére elkövetett szexuális erőszak és szexuális visszaélés bűntette miatt 14 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélt. A jogerős ítélet tényállása szerint a vádlott 2004 év végétől 2012 novemberéig élettársa idősebbik leánygyermekével több alkalommal végzett szexuális cselekményt, illetőleg ilyen cselekmények eltűrésére bírta rá az 1999-ben született sértettet.

A 2012-ben befejeződött cselekménysorozatot követően 2016 novemberében került sor a feljelentés megtételére. A bíróság jogerős ítéletében rámutatott arra, hogy a kirívóan hosszú időn keresztül a gyermek szexuális életét az egész életére kiható módon befolyásoló cselekmények társadalomra veszélyessége hosszú tartamú büntetést kíván, azonban a vádlott javára értékelt enyhítő körülmények és a büntetési célok nem indokolják az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés időtartamát. Erre tekintettel a kiszabott büntetést a 10 év közügyektől eltiltás büntetés érintetlenül hagyása mellett 11 év fegyházra enyhítette. Egyben az ügyészség büntetés súlyosítására irányuló fellebbezését alaptalannak ítélte a másodfokú bíróság.

2017. évben a régióhoz tartozó törvényszékekről a Győri ítélőtáblára eddig 17 db szexuális tárgyú büntetőügy érkezett, ebből 14 döntést bírált felül a másodfokú bíróság.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/enyhitettek-a-nevelt-lanyat-megeroszakolo-tatabanyai-ferfi-bunteteset/89emef4

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn