Tudta? Ezért pletykálnak annyit a nők!

A nők akkor pletykálnak leginkább, ha fel szeretnék kelteni egy férfi figyelmét / Fotó: Northfoto

A nők akkor pletykálnak leginkább, ha fel szeretnék kelteni egy férfi figyelmét / Fotó: Northfoto
 

Nem csak a nők szeretnek fecsegni: A férfiak is szívesen híresztelnek pletykákat másokról.

A nők azonban azért is pusmognak előszeretettel, hogy rossz színben tüntessék fel riválisaikat, írja az aponet.de.

A kanadai Ottawa Egyetem kutatói friss tanulmányukban kiderítették, miről pletykálnak legszívesebben a nők és a férfiak, és azt is, hogy miért.

Miközben a férfiak leginkább mások sikereiről, jólétéről és edzettségéről beszélgetnek, a nőket mindenekelőtt egy dolog érdekli: más nők öltözködése, frizurája, sminkje és persze az alakja. Erről számolt be az "Evolutionary Psychological Science" című szaklapban Adam Davis és kutatócsoportja.


Nők számára nagyobb a szociális értéke is a pletykának, mert általa gyűjtenek információkat a riválisaikról /Fotó: Northfoto
 

A tanulmány nem csak azt bizonyította, hogy különböző dolgokról pletykálnak a nők és a férfiak. A nők egyébként is gyakrabban fecsegnek, de főként akkor, ha egy férfiért versengtek. A nők számára nagyobb a pletyka szociális értéke is, hiszen általa több információt gyűjthetnek potenciális riválisaikról.

A tanulmányhoz a tudósok 290, 17 és 30 év közötti kanadai egyetemi hallgatónak tettek fel olyan kérdéseket, mint például, konkurenciának tekintik-e azonos nemű társaikat, milyen gyakran pletykálnak másokról, és hogy szerintük helyes-e másokról a hátuk mögött pusmogni.

"A tanulmányból kiderült, hogy a pletyka tulajdonképpen ügyes taktika, amit a másik nemért való harcban alkalmaznak", magyarázza Davis. A kutatók biztosak benne, hogy a fecsegés nem egyszerűen csak egy hitvány jellemvonás, hanem létfontosságú eleme az emberi kapcsolatoknak.Forrás: http://www.blikk.hu/eletmod/tippek/tudta-ezert-pletykalnak-a-nok-masokrol/2gh4csk

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn