Dobja sutba az anorákot, marad a tavasz a héten

Csak naptárilag van tél, jön egy kis eső, hétvégére meg lehűlés. Időjárás, 2018. 01. 08.

Egyelőre változatlan a helyzet: a télnek volt egy kis decemberi fellángolása, de azon túl semmi sem emlékeztet rá, hogy milyen évszakot írunk, hacsak nem a naptár maga. És ez alsó hangon a hétvégéig nemigen fog változni.

A Kiderül arról ír előrejelzésében, hogy hétfőn hajnalban nyugaton lesz a hidegebb (2-3 Celsius fok), az ország többi részén pedig durván enyhe reggelek jönnek (6-8 fok). Nappal a Dunántúl nyugati része lehet felhősebb, itt köd és szitálás is előfordulhat. Az ország többi részén felhős, néha napos idő lesz, némi keleti széllel. Délután 6-13 fokig melegszik a hőmérséklet.

Zalára, Veszprémre, Vasra és Somogyra egyébként elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ a köd miatt.

Kedd hajnalra virradóra itt-ott már gyenge fagy is lehet, 0-5 fokról startolunk, na meg ködfoltokkal, felhőkkel. Délutántól nyugaton eshet az eső (nem is a hó), a délkeleties szél megerősödhet. Nappal 7-13 fok várható.

Szerdán borult időnk lesz, főleg a középső országrészben eshet az eső, lassan alábbhagy a szél. Reggel 1-6, nappal 5-10 fok várható. A következő napokban az eső ugyan elvonul, de a hőmérsékletek lassan csökkennek. Drasztikusabb lehűlés pont a hétvégére várható.

Eközben a mediterrán Spanyolországban:

Madrid, 2018. január 7.  A spanyol hadsereg vészhelyzeti alakulata (UME) által közreadott képen az alakulat tagjai egy jármûvet tolnak az AP6-os országút Madrid és Segovia közötti szakaszán 2018. január 7-én. Az autópályán százak kényszerültek arra, hogy jármûvükben töltsék az egész éjszakát. A közlekedési hatóságok szerint mintegy ezer jármû továbbra is a hó foglya. (MTI/EPA/UME)
Több ezren rekedtek autójukban a havazásban Spanyolországban
Nálunk melegrekordok dőltek meg, Madrid közelében sokan kénytelenek voltak a kocsiban éjszakázni.

(Kiemelt kép: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás)Forrás: https://24.hu/belfold/2018/01/08/dobja-sutba-az-anorakot-marad-a-tavasz-a-heten/

Hír 24

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn