Ismét egyre több a koronavírus-fertőzött Ausztriában, már egy iskolát is bezártak

Koronavírus - Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában /Fotó: Northfoto

Koronavírus - Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában /Fotó: Northfoto

Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában: az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint. A tájékoztatás szerint az elmúlt 24 órában 69-cel nőtt a fertőzöttek száma.

Ausztriában összesen 17 723 ember koronavírustesztje lett eddig pozitív, egy héttel ezelőtt ez a szám 17 380 volt. Közülük időközben 16 420-an meggyógyultak. A fertőzés okozta szövődményekbe 703-an haltak bele, közülük 13-an az utóbbi héten.

Jelenleg 600 beteget tartanak nyilván, a legtöbbjüket Bécsben (272), Felső-Ausztriában (124) és Alsó-Ausztriában (101). Stájerország tartományban 32, Salzburgban 31, Karintiában 14, Tirolban 11, Burgenlandban tíz, Vorarlbergben öt fertőzöttet tartanak nyilván.

A betegek közül 74-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük nyolcan intenzív osztályon fekszenek. Eddig összesen 606 375 koronavírustesztet végeztek az országban.

Az alsó-ausztriai Tullnban bezártak egy sportiskolát, ugyanis az egyik tanár vírustesztje pozitív lett. Peter Eisenschenk polgármester arról számolt be hétfőn a Facebookon, hogy az iskolai dolgozók és a tanulók jelentős része karanténban van.

(MTI)

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/jarvanyhelyzet-ausztria-koronavirus-fertozott/kdxnbh8

Blikk

A Petrényi Család Honlapja