Bukarest szándékosan gáncsolja Kolozsvárt

 

Emil Boc polgármester szerint a román vezetés mindent elkövet annak érdekében, hogy Kolozsvár ne a kellő ütemben fejlődjön.

Kolozsvár infrastrukturális fejlődését a kormány akadályozza azzal, hogy nem indítja el a körgyűrű megépítésének projektjét"

– fogalmazott Emil Boc.

A kolozsvári városvezető az egyik helyi rádiónak adott interjújában kifejtette, hogy összesen 56 ingatlanfejlesztési terv torpant meg, mivel a közlekedési problémákat nem tudják megoldani.

Emil Boc szerint a legnagyobb probléma, hogy nem tudják összekötni az úthálózatot a város közlekedése szempontjából kulcsfontosságú körgyűrűvel.

Egyszerűen nem tudsz közlekedési útvonalakat rendelni ezekhez az új lakónegyedekhez, amelyek száz, kétszáz, háromszáz lakásból állnak”

– mondta Boc.

Emil Boc

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A politikus leszögezte, hogy a körgyűrűk építése mindenhol a kormány hatáskörébe tartozik, azonban Bukarest látványosan nem akar semmit kezdeni vele.

A kolozsvári körgyűrű mentőöv lehetne a közúti forgalom számára. Ráadásul a szükséges pénzt sem kellene máshonnan elvenni, adná az Európai Unió, csak le kellene hívni már, mivel Nagy-Britannia 2020-as kilépésével ez a lehetőség elveszhet"

– tette hozzá.

 


Forrás: https://888.hu/article-bukarest-szandekosan-gancsolja-kolozsvart

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn