Quentin Tarantino rendezheti a következő Star Trek-filmet

A USS Enterprise a Star Trek 4. - A hazatérés című filmben /Fotó: HBO - RAS-archívum

A USS Enterprise a Star Trek 4. - A hazatérés című filmben /Fotó: HBO - RAS-archívum
 

Quentin Tarantino szereti különböző műfajokban kipróbálni magát, és elmondása szerint imádja a Star Trek univerzumát is. Bár eddig távol maradt bármilyen franchise-tól, most a Deadline értesülései szerint lehetősége nyílhat arra, hogy kipróbálja magát a soron következő Űrszekerek rendezői székében.

A riport szerint Tarantino a Paramountnál vetette fel ötletét, a Star Trek és Star Wars rebootolásáért felelős J.J. Abrams támogatását élvezvén. A Deadline azt írja, Tarantino nem kapna szabad kezet, egy rakás forgatókönyvíróval közösen kellene kidolgoznia az új filmre vonatkozó ötleteit, ám ha ez sikerül, beülhet a rendezői székbe. A Star Wars kilencedik részének rendezésével jelenleg elfoglalt Abrams pedig producerként venne részt az alkotásban, akárcsak a 2016-os Star Trek: Mindenen túl című filmnél.

Tarantino eddig egy franchise-hoz sem nyúlt hozzá, saját filmjein kívül csak a CSI és a Vészhelyzet című sorozatokban volt egyes epizódok vendégrendezője. Régebben beszélt arról, hogy egy James Bond-filmet szívesen megcsinálna, azonban a jogok tulajdonosainak Tarantino sajátos stílusa iránti aggodalma miatt nem merte bevállalni a kiadó, így nem valósult meg az ötlet. Szeptemberben a TMZ-nek Tarantino már beszélt arról, hogy szívesen rendezne Star Trek-filmet. Ha az értesüléseket eddig nem kommentáló Paramount belemegy, ez hatalmas löketet adhat a nemrég filmekben és sorozatban is újraindított Star Treknek, amiy a mai napig az egyik legnagyobb múltú és erejű húzóneve a stúdiónak.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/sztarvilag/filmklikk/quentin-tarantino-rendezheti-a-kovetkezo-star-trek-filmet/fq7gtz3

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn