Íme egy egyszerű köret: fűszeres, pirított burgonya

Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest
 

Kínálhatjuk sültek mellé, de önálló fogásként is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók: 1,2 kg apró szemű burgonya, 6 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, fél csészényi reszelt parmezán, apróra vágott, friss petrezselyem

Elkészítés: Tisztítsuk meg a burgonyát és vágjuk félbe. Egy tálban keverjük össze az olajjal a fűszereket, majd forgassuk bele a burgonyát. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, öntsük bele a burgonyát és pirítsuk kb. fél órán keresztül. Ha elkészült szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
 



Forrás: http://www.blikk.hu/eletmod/gasztro/burgonya-recept/9c2km31

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn