Vajon sült, vasalt csirkecomb pikáns fűszerezéssel: omlós lesz a hús

Kívül ropogós, belül puha csirkecomb a legegyszerűbben.

Vajon sült, vasalt csirkecomb pikáns fűszerezéssel: omlós lesz a hús
 

A vajon sült, vasalt csirkecomb gyors, egyszerű fogás, ami biztosan nem lesz száraz. Sokkal egyszerűbb dolgod lesz, ha a combokat kifilézteted a hentessel. Zöldségkörettel, salátával nagyon könnyű, diétás étel. A tetejére sajtot is reszelhetsz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • 1 mokkáskanál majoranna
  • bors
Recept idők
  • előkészítési idő: 20 perc
  • elkészítési idő: 20 perc
 

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, majd csontozd ki. A páchoz az olajat öntsd egy tálba, keverd hozzá a sót, a majorannát, a borsot és a zúzott fokhagymát, majd forgasd bele a combokat. Ha teheted, pihentesd benne legalább egy-két órán át. Ha nincs időd ennyi ideig pácolni, akkor akár azonnal sütheted is. Ebben az esetben dörzsöld a fűszeres keveréket a húsba.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és a bőrös felével lefelé tedd bele a filézett csirkecombokat. A hús tetejére helyezz vízzel teli lábost, és oldalanként süsd körülbelül hét-hét percig, közben percenként forgasd meg. Ha mindkét oldala jól átsült, vedd ki a vajból, és rögtön tálalhatod is.



Forrás: http://femina.hu/recept/vajon-sult-vasalt-csirkecomb/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn