Sajtos, sonkás, paradicsomos csigák pihe-puha kelt tésztából - Csak úgy eteti magát

A kívül ropogós, belül puha, sajttal, sonkával töltött csigákból képtelenség eleget sütni.

Sajtos, sonkás, paradicsomos csigák pihe-puha kelt tésztából - Csak úgy eteti magát
 

A pizzás csigákkal biztos a siker akkor is, ha te vársz vendéget, és akkor is, ha csak úgy vinnél magaddal valamit az év végi partikra. A tészta egyáltalán nem kényes, így akkor is hozzáfoghatsz, ha nem mozogsz otthonosan a konyhában. A sonka és a sajt mellett a tekercseket megszórhatod hagymával vagy gombával is.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojás
  • oregánó

Töltelékhez

  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl paradicsompüré

Tetejére

  • 5 dkg vaj
Recept idők
  • előkészítési idő: 40 perc
  • elkészítési idő: 25 perc
 

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, keverd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel körülbelül 10 perc alatt. Tehát várj addig, amíg jócskán megemelkedik, és habos lesz. Az átszitált lisztet dolgozd össze a tojással, a felfutott élesztővel, a fűszerekkel és az olvasztott vajjal. Amikor elválik az edény falától és a kezedtől, takard le, és keleszd meleg helyen legalább fél órán át.

Ha a tészta a duplájára nő, lisztezett felületen nyújtsd ki nagyjából fél centi vastagra, majd kend meg paradicsompürével, és rakj rá kockázott sonkát. Tekerd fel szorosan, mint a bejglit, majd vágd fel nagyjából 1,5 centis szeletekre. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét kend meg olvasztott vajjal, és szórd meg jól reszelt sajttal. Süsd aranybarnára 180 fokon körülbelül 25 perc alatt.



Forrás: https://femina.hu/recept/sajttal-sonkaval-toltott-csigak/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn