Virslis, sajtos szilveszteri partifalatok gyorsan

Kevés munkával kiadós finomság: a leveles tésztában sült sajtos virsli amilyen gyorsan elkészül, olyan sebességgel el is fogy.

Virslis, sajtos szilveszteri partifalatok gyorsan
 

Nem mindig a bonyolult a nyerő! A nagy készülődésben különösen jól jönnek a gyors és könnyű receptek. A virslis partifalatokhoz tökéletes a bolti leveles tészta. Ezzel a finomsággal biztosan elkápráztatod a vendégeidet. 

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 35 dkg virsli
  • 15 dkg sajt
  • 5 evőkanál mustár
  • 1 db tojás
  • szezámmag
Recept idők
  • előkészítési idő: 15 perc
  • elkészítési idő: 20 perc
 

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel, de semmiképpen ne tedd mikróba. Lisztezett felületen nyújtsd ki három-négy milliméter vastagra, majd vágj belőle tetszőleges nagyságú téglalapokat. Rakj mindegyikre egy-egy darabka virslit, kend meg mustárral, szórd meg sajttal, és tekerd fel.

Rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg felvert tojással. Szórhatsz még a falatokra különböző magokat is. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd világosbarnára körülbelül 20 perc alatt. 



Forrás: https://femina.hu/recept/virsli-leveles-tesztaban/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn