Sonkás-tejfölös penne a sütőből - A sajt ropogósra sül a tetején

A sonkás, tejfölös penne sok sajttal a tetején mindig biztos siker forrása.

Sonkás-tejfölös penne a sütőből - A sajt ropogósra sül a tetején
 

Íme, a sajtos, tejfölös tészta extra kivitelben! Semmi különleges nem kell hozzá, mégis nagyon ízletes lesz. A sonka pedig tovább dob a rakott fogáson. A kényelmesen összeállítható tészta kifejezetten tartalmas és jó kiadós. Így bárki szedhet belőle még egy adagot.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg penne
  • 15 dkg sajt
  • 15 dkg sonka
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • bors
Recept idők
  • előkészítési idő: 20 perc
  • elkészítési idő: 20 perc
 

Elkészítés:

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni, majd, amikor már lobog, dobd bele a pennét. Főzd körülbelül nyolc perc alatt fogkeményre. Szűrd le, és hideg vízzel öblítsd le. A sonkát vágd kis kockákra, a sajtot pedig reszeld le.

Állítsd össze a tésztát. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és rendezd el benne a pennét. Öntsd rá a sóval, borssal, ételízesítővel és fokhagymával összekevert tejfölt, majd kicsit forgasd össze. A tetejét szórd meg a sajttal. Előmelegített sütőben süsd össze 20 perc alatt. Amikor a sajt szép piros, kiveheted a sütőből.



Forrás: https://femina.hu/recept/sonkas-tejfolos-penne/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn