A Tihanyi Babamúzeumban nyaralhatnak az Őcsényről kiutált menekültek

A Hvg.hu-nak írt levelében Filotás Tivadar kijelentette, hogy egyhetes tavaszi nyaralást ajánl fel az általa vezetett Tihanyi Babamúzeum vendégházában az ?csényben elutasított családnak.

Filotás közölte, hogy sötét id?ket idéz ami manapság Magyarországon történik, és az ?csényi eset után döntött úgy, hogy felajánlja a vendégházát a menekülteknek, mert meg akarja mutatni, hogyan kell bánni az idegenekkel.

Filotás korábban képvisel? volt a tihanyi önkormányzatban, és máig jóban van a testület tagjaival. Nem tudja, mi lesz lépésére a reakció Tihanyban, de biztos benne, hogy senkinek sem jelentene problémát, ha megjelenne néhány pihenni vágyó idegen a(z idegenforgalomból él?) településen.

 

Az emigrációból 1994-ben hazatelepült Filotás a Hvg.hu-nak arról is beszélt, hogy csalódott Orbánban, akinek (feltehet?en Nagy Imre temetésekor a H?sök terén elmondott) 1989-as beszédét megkönnyezte, de rájött, hogy nagyon dörzsölt, számító politikus.

Az embereket nem lehet a végtelenségig hülyíteni. Mindenki félelem nélküli Magyarországot akar, amihez a befogadás is hozzátartozik

– válaszolta, hogy 72 évesen miért döntött így, utalva a miniszterelnök nyilatkozatára, hogy támogatja az ?csényiek menekültellenes kiállását.

„Lehet, hogy észre sem venné senki ?ket, lehet, hogy nagy felt?nést keltenének. Az biztos, hogy én nem verném nagy dobra, nem tartanék sajtótájékoztatót az ügyben” – reagált Tósoki Imre polgármester. A Migation Aid-es Siewert András azt közölte, hogy ?csény óta számos hasonló felajánlást kaptak.

 


Forrs: http://index.hu/belfold/2017/10/11/tihanyi_babamuzeum_nyaralas_ocseny_menekult/

Index

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn