Deutsch Tamás feljelentette Gyurcsányékat az EU-nál

Meglepőt húzott Deutsch Tamás, mivel bejelentette, hogy feljelenti az EU-nál Gyurcsányékat. Pontosabban személyesen fog az unió egyik uniós pénzeket vizsgáló csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordulni az MTI szerint.

Lát összefüggést

Az érvelése annyi, hogy Gyurcsányék cége, az Altus a korábbi években nyert uniós projekteket. Idén pedig adott kölcsön Czeglédy Csaba cégének, majd teljesen más ügyben Czeglédy büntetőeljárás alá került adócsalás és más vádak miatt. Illetve Czeglédy jogászként korábban képviselte az Altust is bizonyos meg nem nevezett ügyekben.

Két éve nagy felhajtás volt a Fideszben amiatt, hogy miért nyerhetett Gyurcsány cége uniós pályázaton. Azt is állította Orbán, hogy ezt Gyurcsány majd titkon pártfinanszírozásra fogja használni, így az unió politikai alapon ítélte neki oda az egyik pályázatot. Gyurcsány ezért beperelte, Orbánnak pedig végül a perköltség kifizetése mellett nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie Gyurcsánytól, amiért valótlanságokat terjesztett.

Gyurcsány múlt héten elmondta, hogy normál feltételekkel adtak kölcsön Czeglédynek és semmi kivetnivalót nem lát benne. Illetve hálás a jobboldalnak, ha aggódnak a kölcsön visszafizetése miatt.

Deutsch viszont lát összefüggést az uniós pályázat és mostani Czeglédy-kölcsön közt, szerinte ez "EU-s források terhére elkövetett súlyos csalás és más szabálytalanságok gyanúját felvető tranzakció" és "nélkülözhetetlen", hogy az OLAF nyomozásba kezdjen. Emellett megismételte, hogy szerinte az is aggályos, amennyiben Gyurcsány a cége nyereségéből támogatja a pártját.

Soros maga az ördög vagy nem?

Emellett még arról beszélt, hogy az EU-ban a Soros-terv részként készül épp egy Soros-jelentés, hogy a magyarországi ellenzéket megerősítsék vele. De ez majd tisztán politikai támadássorozat lesz, amivel "kínpadra akarják húzni Magyarországot".

 

Megkérdezték Aradszki KDNP-s képviselő szavairól is, aki szerint a sátán, azaz soros szervezi hálózatba a menekülteket és bevándorlókat. Deutsch itt annyit mondott az összefoglaló szerint, hogy Lázárral ért egyet, aki szerint mindez a "népszórakoztatás" műfaja. Soros szerinte inkább csak "ördögi", nem maga az ördög. 

Más uniós pénzeket feszegető kérdésre elmondta azt is, hogy a felcsúti fejlesztéstől várt eredmények sokkal jobbak lettek az előzetesen meghatározottnál, a kisvasút nagymértékben hozzájárult a térség turisztikai árbevételének növekedéséhez, és a programban megfogalmazott minden fejlesztés megvalósul majd.

Borítókép:  Máthé Zoltán  / MTIForrás: http://index.hu/gazdasag/2017/10/12/deutsch_tamas_feljelentette_gyurcsanyekat_az_eu-nal/

Index

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn