Trumpék azt kérik, Izrael visszafogottan lelkesedjen

Trumpék azt kérik, Izrael visszafogottan lelkesedjen

Trump "bombát dobott" le szerdán, mikor Jeruzsálemet Izrael fővárosának ismerte el, Izrael kapott egy sorvezetőt is a reagálásra.

Washington arra kéri Izraelt,  visszafogottan lelkesedjen hivatalos reagálásában arra, hogy az Egyesült Államok immár Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának, és azt tervezi, hogy oda költözteti nagykövetségét Tel-Avivból. Mindezt az amerikai külügyminisztérium egy névtelenséget kérő tisztségviselője fedte fel, a Reuters brit hírügynökségnek bepillantást engedve egy iratba.

"Megértem, hogy Önök nyilvánosan üdvözlik a hírt, de azt kérem, hogy legyenek tartózkodóak hivatalos válaszukban"

- áll a december 6-i keltezésű iratban. A kérés indoklásaként az szerepel, hogy mind a Közel-Keleten, mind másutt ellenállás várható a döntéssel szemben.

"Jelenleg is mérlegeljük, hogy milyen hatású lesz a bejelentés a külföldön lévő amerikaiakra és amerikai létesítményekre nézve" - áll az iratban. Az amerikai külügyminisztérium egyelőre nem fűzött semmit a fentiekhez.

Trump bejelentése után összehívták az ENSZ-t.Forrás: http://hvg.hu/vilag/20171207_Trumpek_azt_kerik_Izrael_visszafogottan_lelkesedjen#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn