Pillanat, amiből sokkal több kellene a BL-be

Élete talán legnagyobb helyzetét hagyta ki a sportingos Bas Dost, ráadásul a Barcelonának rúghatott volna könnyedén gólt. A másik oldalon karrierje valószínűleg legnagyobb védését mutatta be Jesper Cillessen, a Barca cserekapusa. 

Dost mégsem mérgelődött, inkább átkarolta a kapust, aki azonnal vette a lapot. Mindketten hollandok, egyidősek, a válogatottból ismerhetik egymást, és nagyon úgy tűnik, jó haverok.

A Barca-Sporting 1-0-ra állt, Cillessenéknek már mindegy volt, ha kikapnak is nyerik a csoportot, Dosték egy győzelemmel még versenyben lehettek volna a másik továbbjutóhelyért. Dost viszont bosszankodás helyett inkább mosolygott egyet a barátjával.

 

Hasonló pillanatokat csak a lefújás után szoktunk látni a topfutballban, ilyen volt nem rég Buffon és Iker Casillas mezcseréje vagy Messi és Buffon, miután lejattoltak szeptemberben a Barca-Juve 3-0 után. De említhetnénk Giggs és Raúl ölelését is pár évvel ezelőttről.

Dost és Cillessen sosem lesznek ekkora sztárok, de ugyanekkora sportemberek: megmutatták, hogyan kellene hozzáállnia mindenkinek ehhez a játékhoz.

 

 Forrás: http://index.hu/sport/futball/2017/12/06/pillanat_amibol_sokkal_tobb_kellene_a_bl-be/

Sportgéza

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn