Miklós Edit nem lesz ott az olimpián – Friss hírek az állapotáról

Miklós Edit óriásit bukott / Fotó: MTI / EPA - Christian Bruna

Miklós Edit óriásit bukott / Fotó: MTI / EPA - Christian Bruna
 

Bekövetkezett a legrosszabb, Miklós Edit sérülése annyira súlyos, hogy biztosan nem lesz ott a februárban kezdődő pjongcsangitéli olimpián.

A Magyar Sí Szövetség az alábbi közleményt adta ki állapotáról:

Miklós Edit sajnos nem lesz ott a februárban kezdődő téli olimpián, Pjongcsangban. A diagnózis szerint a jobb térdében elszakadt a keresztszalag, és még az éjszaka folyamán megműtik. Jobbulást kívánunk és sok energiát a felépüléshez!

Mint megírtuk, a Bad Kleinkirchheim-i súlyos balesete után gyorsan stabilizálták a helyszínen, majd utána egyből kórházba szállították. Diagnosztizálták, hogy a jobb térdében elszakadt a keresztszalag, és így biztosan hosszú ideig nem sportolhat. Az éjjel megműtötték.

A Nemzeti Sportnak Kaszó Klára a következőket mondta:

„Biztos, hogy nem tud részt venni az olimpián, ezért most nagyon el van kámpicsorodva. De próbálunk a pozitívumokra koncentrálni, hiszen ilyen sérülések után is sokan visszatértek.(...)Nehéz időszakon van túl, és most jön a következő.”

Drámai fotók Miklós Edit eséséről!

Miklós Edit egy éve sérült meg az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, ezután mindkét térdét meg kellett műteni. Hosszú, küzdelmes rehabilitációs időszak következett a számára, majd augusztusban kezdte el a havas edzéseket, és december elején tért vissza a versenyzéshez.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/sport/egyeni/miklos-edit-nem-lesz-ott-az-olimpian-friss-hirek-az-allapotarol/11704nv

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn