Ágyúval lőttek egy szíriai iskolára, hat gyerek meghalt

DAMASCUS, SYRIA - OCTOBER 31: A wounded child is seen as he receives treatment at a hospital after Assad Regime forces attacked to a school at Cisrin district of Damascus, de-conflict zone, in the Eastern Ghouta region of Damascus, Syria on October 31, 2017. At least three children and two people were killed on the attack. Qusayr Nour / Anadolu Agency

A szíriai kormányerők ágyúval lőtték a fővárost, Damaszkuszt körülvevő, felkelők ellenőrizte Kelet-Gúta térségének több körzetét, egy iskolát találat ért, aminek következtében legalább tíz ember meghalt, köztük hat gyerek – jelentette kedden az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja.

A szervezet közlése szerint az iskolát Dzsiszrin településen érte találat, egy lövedék az iskola bejáratánál csapódott be.

Az interneten már megjelent egy olyan felvétel, amelyen állítólag a halott és sebesült, általános iskolás korú gyerekek láthatóak.

A megfigyelőközpont hozzátette, hogy a hadsereg a Damaszkuszhoz közeli Szakba, Harászta, Dúma és Ájn Túrma településeket is ágyútűzzel sújtotta, legkevesebb 10 ember sebesült meg.

A felkelők válaszul a főváros központi és külvárosi körzeteit támadták tüzérséggel, 13 embernek okoztak sebesüléseket.

Kelet-Gúta térségébe éppen hétfőn érkezett segélyszállítmány az ENSZ és a szíriai vörös félhold jóvoltából. A 49 teherautóból álló segélykonvoj mintegy 40 ezer ember, köztük mintegy 16 ezer gyermek számára biztosított ellátást.

Kelet-Gúta térsége négy éve van a kormányerők ostromgyűrűjébe zárva. Segélyszervezeti dolgozók és helyi lakosok korábban többször figyelmeztettek, hogy a felkelők uralta enklávé körül egyre szűkülő ostromgyűrű az éhhalál szélére sodorja az embereket.

Az ENSZ Gyermekalapja a múlt héten közölte, hogy legalább 1200 gyermek alultáplált a térségben tapasztalható tartós éhínség miatt, további 1500 gyereket pedig az alultápláltság kialakulásának veszélye fenyeget.

(MTI, kiemelt kép: AFP / Qusayr Nour / Anadolu Agency)Forrás: http://24.hu/kozelet/2017/11/01/agyuval-lottek-egy-sziriai-iskolara-hat-gyerek-meghalt/

Hír 24

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn