Tartományi központot foglaltak vissza az Iszlám Államtól

 

A szíriai kormányerők csütörtök este visszafoglalták az Iszlám Állam terrorszervezettől Deir-ez-Zór várost, tartományi központot - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező emigráns civil szervezet.

 

A jelentés hitelességét hivatalos forrás nem erősítette meg, de a szíriai média a nap folyamán arról számolt be, hogy a hadsereg az orosz harci repülőgépek támogatásával áttörést ért el a kelet-szíriai városban.

A kormányerők az Irán támogatását élvező milíciákkal, a többi között a síita Hezbollahhal karöltve szeptember elején törték át az ostromgyűrűt, amelyet több mint három éve vontak a dzsihadisták a város köré. Kelet-Szíria egyik legnagyobb és legjelentősebb városát az iszlamisták 2014 óta szinte teljes egészében ellenőrzésük alatt tartották, a kormányerők a tartományi székhelynek mindössze a nyugati és déli kerületeit, valamint a katonai repülőterét tartották, míg az iszlamisták Deir-ez-Zór keleti részét. A mostanra áttört ostromgyűrű területén mintegy 93 ezer civil él.

Deir-ez-Zór az Eufrátesz folyó nyugati partján fekszik, az Egyesült Államok támogatta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab ernyőszervezet szeptemberben saját offenzívát indított a folyó keleti partja mentén az Iszlám Állammal szemben.Forrás: https://alfahir.hu/2017/11/03/sziria_iszlam_allam_deir_ez_zor_haboru

Alfahír

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn