Így keressünk munkát 50 felett

A számítógépes ismeretek fejlesztése, az internethasználatban szerzett gyakorlat is sokat segíthet /Fotó: Shutterstock

A számítógépes ismeretek fejlesztése, az internethasználatban szerzett gyakorlat is sokat segíthet /Fotó: Shutterstock
 

Ötven év felettiként sem kell attól tartani, hogy nehezebb lesz a munkakeresés: megfelelő hozzáállással és odafigyeléssel hamar ránk találhat a hozzánk illő pozíció! Ezért azonban tenni is kell.

Hogy pontosan mit, annak kapcsán Szigeti Nikoletta, a Profession.hu HR Service Team vezetője adott néhány hasznos ötletet. Lássuk, melyek ezek!

Emeljük ki a pozitívumainkat

A középkorúak nagy munkatapasztalattal rendelkeznek, és akár rugalmasabbak is lehetnek a fiataloknál, hiszen nagy valószínűséggel nincsenek kisgyermekekkel járó családi kötelezettségeik. Életkoruknál fogva reálisabb időbeosztással rendelkeznek, mint a munkaerőpiacra frissen belépett generációk. Amennyiben ötvenéves kor felett keresünk állást, fontos, hogy tisztában legyünk vele, mit nyer és mit kockáztat velünk a leendő munkaadó.

A nyugdíjkorhatár közelsége miatt kisebb az esélye annak, hogy pár év múlva otthagyjuk a céget, ami például előny lehet. Igaz, ugyanez azzal a kockázattal is jár, hogy nem tudnak elbocsátani, ha kényszerintézkedésre kerül sor, mert valamilyen jogszabály alapján esetleg védettséget élvezünk. – Ezt az aggályt csökkenthetjük, ha fix szerződéssel foglalkoztatnak – mondja a szakértő.

Legyünk kreatívak

A munkáltatók részéről gyakran tapasztaljuk azt a kifogást is az idősebb munkavállalókkal szemben, hogy a céges csapat fiatal, és az illető nem fog beleilleni. Rendkívül egészségesek tudnak lenni azok a csapatok, ahol a legkülönbözőbb korú, nemű, kultúrájú és beállítottságú emberek dolgoznak.

Mindez egybecseng azzal, hogy sok vállalat tűzi zászlójára a sokszínűséget. Egy idősebb kolléga valóban teljesen más szemléletet hozhat, ez pedig pozitív energiákat szabadíthat fel a csapatban.

Tanuljunk célirányosan

Álláskeresésnél koncentráljunk olyan területekre, ahol nagy a hiány képzett szakemberekből. – Könyvelőket, bérszámfejtőket, a pénzügyi szektorban adminisztratív munkatársat mindig keresnek – teszi hozzá a szakértő.

Mielőtt azonban az álláskeresés hevében fizetős képzésre adnánk a fejünket, tájékozódjunk, hogy azzal a tudással, képesítéssel vagy papírral ténylegesen javulnak-e majd a munkavállalási esélyeink!

Gondtalan nyugdíjasévek?

A magyarok 35 százaléka szeretne gondtalanul hátradőlni, miután nyugdíjba megy. Az Aegon felmérése szerint valamivel kevesebben, 31 százaléknyian vannak, akik részmunkaidőben vagy megbízási szerződéssel dolgoznának, amíg el nem fáradnak. 7 százalék a nyugdíjaséveiben végig ugyanúgy folytatná a munkát, mint annak előtte. 19 százalékuk pedig szintén valamilyen formában, de a sírig robotolna. A dolgozni akaró idősek közül mindenkit más motivál. Sokaknak fontos jövedelemkiegészítés, amit heti pár napban, néhány órával megkeresnek. Ugyanakkor egyre több az olyan friss nyugdíjas, aki először önkéntesként, vagyis nem fizetésért kóstol bele ebbe a világba. Hogy miért? Így hasznosnak és szabadnak is érzi magát, hiszen akkor megy, amikor akar, mégis sikerélményekkel gazdagodik.


Sok nyugdíjas érzi úgy, hogy szívesen dolgozna akár önkéntesként /Fotó: Shutterstock


Forrás: http://www.blikk.hu/eletmod/tippek/igy-keressunk-munkat-50-felett/cm50ecv

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn