Az Apple kijavította az iPhone-ok talán legcikibb hibáját, avagy 1+2+3 végre 6

Az Apple kijavította az iPhone-ok talán legcikibb hibáját, avagy 1+2+3 végre 6

Egészen bizarr, 2017-ben szinte hihetetlennek tűnő baki derült ki nemrég az iPhone-ok számológép alkalmazásáról, most viszont az Apple javította azt.

Megjelent az iOS 11.2, egy ilyen frissítés átlagos fejlesztéseket tartalmaz, de most mégis beszámolunk az iPhone-ok és iPadek operációs rendszerének új verziójáról, ugyanis az év egyik legfurább bakiját javította az Apple.

Novemberben számoltunk be róla, hogy az almás mobilok és tabletek gyári számológép alkalmazásában egy fura, 2017-ben szinte hihetetlennek tűnő hibára bukkantak a felhasználók: ha túl gyorsan pötyögték be a számokat, akkor rossz eredmény jött ki, például 1+2+3 = 24. A hibát az okozta, hogy gyors érintések után nem érzékelte az app, ha még egy hozzáadás történt, így másként értelmezte, ez esetben: 1+23.

Az iOS 11.2 már tartalmazza a hiba javítását, amit ez a rész jelez: “Kijavít egy problémát a Számológépben, amely miatt a számok gyors begépelése helytelen eredményhez vezethet.”

A frissítési lehetőséget a “Beállítások” - “Általálános” - “Szofverfrissítés” lépésekkel találja meg.Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20171204_iphone_ipad_szamologep_hiba_javitas_ios_112#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn