Pénzt küldtek lányuknak Szíriába - nem kellett volna

 

A francia rendőrség őrizetbe vette a házaspárt, melynek tagjai az iszlamista lányukat pénzelték.

A szülőket annak a vizsgálatnak a keretében tartóztatták le, amely 2016. novemberben indult a 27 éves Margaux Dubreuil ellen, terrorcselekmények előkészítése céljából létrejött bűnszövetkezet gyanújával. A francia nőt, aki ellen elfogató parancs van érvényben, októberben tartóztatták le a kurd erők a szíriai Rakkában, miután a várost visszavették az Iszlám Államtól.

 
Fotó: AFP

Margaux Dubreuil-jel a France2 francia közszolgálati televízió a közelmúltban Rakkában készített interjút. A nő elsősorban a dzsihadisták között eltöltött mindennapjairól beszélt a riportban. A francia tévéstáb tagjai szerint ő volt az egyik első francia nő, aki Szíriába érkezett 2013 nyarán, az akkor 18 hónapos, Franciaországban született lányával.

A nőt januárban egyébként két év börtönbüntetésre ítélték Franciaországban amiatt, hogy a gyerekét elvitte magával. Az iszlám vallásra felnőttként áttért nő a köztévében elmondta:

azért csatlakozott az Iszlám Államhoz, hogy a vallását kedve szerint élhesse, és mert számára a dzsihadista szervezet az elnyomottak védelmezőjeként tűnt fel, de nem az volt a célja, hogy olyan emberekhez csatlakozzon, akik mások vérét ontják.

Margaux Dubreuil többször is férjhez ment Szíriában francia dzsihadistákhoz, akik utóbb a harcokban elestek. Jelenleg a hat éves lányával, és két másik, Szíriában született gyerekével, egy három éves fiúval és egy öt hónapos lánnyal tartják fogva a kurdok.

Hivatalos adatok szerint az Irakba és Szíriába 2013 óta elutazott 1700 francia állampolgár közül 178 férfi, 66 nő és 58 gyerek tért haza Franciaországba. A felnőttek ellen automatikusan ügyészségi eljárás indul, míg a gyerekek hatósági felügyelet alatt speciális nevelői programban részesülnek — írja az MTI.

Az elmúlt hónapokban több francia családot meggyanúsítottak már a hatóságok terrorizmus finanszírozásával, mert pénzt küldtek Szíriában tartózkodó hozzátartozóiknak.

Szeptemberben egy anyát két év szabadságvesztésre ítélt a párizsi büntetőbíróság, amiért pénzt küldött dzsihadista fiának, aki az összegből repülőjegyet vett, hogy Szíriában csatlakozhasson az Iszlám Állam szervezetéhez.  

 


Forrás: https://888.hu/article-penzt-kuldtek-lanyuknak-sziriaba-nem-kellett-volna

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn