Míg London muszlim városvezetése az emberek életével rizikózik szilveszterkor, addig Rómában szigorítanak a biztonsági intézkedéseken

 
Londonban kevesebb rendőrt vezényelnek a város utcáira szilveszterkor, mint tavaly. Olaszországban máshogy gondolkodnak, ők inkább  az eddigieknél jóval szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be Rómában. Reméljük nem lesz baj sehol sem.

Péntek este írtunk róla, hogy Londonban kevesebb rendőr lesz az utcán, mint 2016-ban - dacára a terrortámadásoknak és a savtámadásoknak. Egy másik nagy világváros, Róma azonban nem ezen az úton jár. Az olasz főváros városvezetése úgy döntött, az eddigieknél szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezetnek be a szilveszteri ünnepségek idejére.

Az ókori Circus Maximus romjainál - ahol szilveszterkor koncertek és előadások lesznek -  fémdetektorokat állítottak fel az olasz hatóságok és átvizsgálják az érkezőket. Emellett minden hídon és jelentősebb téren rendőrök őrködnek, a belvárosba pedig tilos teherautóval behajtani.

A repülőtereken, pályaudvarokon, a metróban és a vatikáni Szent Péter téren is megerősítették a rendőri és katonai jelenlétet, és várhatóan az autópályákon, a bevásárlóközpontoknál és nagyobb szupermarketeknél is biztonsági ellenőrzésekre kell számítani.

Ezen kívül szabályozzák a bejutást a város központjában fekvő Piazza Navonán található karácsonyi és újévi vásárra, ahova legfeljebb 12 ezer embert engednek be egyszerre. Ellenőrzésekre kell számítani a Spanyol lépcsőnél és a Trevi-kútnál is, ahova várhatóan rengeteg turista látogat majd el.

Több székesegyháznál is szigorított biztonsági intézkedéseket vezettek be.

 


Forrás: https://888.hu/article-mig-london-muszlim-varosvezetese-az-emberek-eletevel-rizikozik-szilveszterkor-addig-romaban-szigoritanak-a-biztonsagi-intezkedeseken

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn