Kiszabadították a pokolgépes támadó túszait Ukrajnában

Ukrainian policemen storm an office of the Ukrposhta postal service in northeastern Ukrainian city of Kharkiv on December 30, 2017 where a man with an explosive device took 11 people, including two children, hostage.
All of the remaining hostages kept in a post office in Kharkiv have been released, Ukrainian President Petro Poroshenko has posted on Facebook late on 30 December.  / AFP PHOTO / SERGEY BOBOK

Kiszabadították az összes túszát annak a támadónak, aki a gyanú szerint pokolgépet erősített magára és egy postahivatalt akart kirabolni a kelet-ukrajnai Harkivban – jelentette be Petro Porosenko ukrán elnök szombat este.

Az ukrán rendőrség szerint a pokolgépes támadó tizenegy embert, kilenc felnőttet és két gyereket ejtett túszul a postahivatalban. A túszoknak nem esett baja, kiszabadításukra azután került sor, hogy a rendőrség különleges alakulatai megrohamozták az épületet. A rendőrségnek az egyik túsz nyitotta ki a posta bejáratát, így sikerült behatolniuk.

A túszejtő, akit egyelőre nem azonosítottak, ki akarta rabolni a postát, de a hatóságok gyors kiérkezése miatt túszokat ejtett. A pokolgépes robbantással fenyegetőző férfi a rohamot megelőzően elengedett öt túszt: három nőt és a két gyereket.

A támadót egyelőre nem azonosították, de Arszen Avakov ukrán belügyminiszter közzétett egy képet egy vérző fejű férfiról, aki közlése szerint a túszejtő volt.

A helyi rendőrfőnök közölte: a férfiről azt tudni, hogy drogproblémái vannak. Hozzátette: elfogásakor könnyebb sérüléseket szenvedett, és nem volt józan állapotban. Túszai azt mondták, hogy az incidens során alkoholt fogyasztott.

A rendőrség korábban azt mondta, hogy folyamatosan tartották a kapcsolatot a férfival a túszok telefonjain keresztül. A támadónak nem voltak követelései, nyugodt hangnemben beszélt a rendfenntartókkal.

A férfi a posta alkalmazottait és kuncsaftjait ejtette túszul, a hatóságok úgy szereztek tudomást a támadásról, hogy az egyik túsz felhívta a rendőrséget.

Az egyik gyerek elmondta, hogy a férfi azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát, és közölte az is, hogy agydaganatos. A túsztárgyalás során felemlegette a minap végrehajtott túszcserét az ukrán hadsereg és a kelet-ukrajnai szeparatista erők között. Állítólag valamit nehezményezett a fogolycserével kapcsolatosan, de az ukrán hatóságok erről nem közöltek több információt.

(MTI, kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO / Sergey Bobok)Forrás: https://24.hu/kulfold/2017/12/31/kiszabaditottak-a-pokolgepes-tamado-tuszait-ukrajnaban/

Hír 24

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn