?>

Megette a gemenci feketególya-fiókákat a réti sas - videó

Megette a gemenci feketególya-fiókákat a réti sas - videó

Most először sikerült ezt lefilmezni.

Videóra vették, ahogy egy réti sas megevett három feketególya-fiókát a Gemenci erdőben - számolt be az RTL Klub.

A védett gólyák fészkét azért figyelik kamerákkal, mert korábban gyanús körülmények között tűnt el néhány fióka, és gyanították, hogy a réti sasoknak is köze lehet ehhez, de most ez be is bizonyosodott.

A felvételeken az látszik, hogy egy réti sas odarepül a fészekhez és rátelepszik a feketególya-fiókákra, majd a csőrével csipkedni kezdi őket. Az RTL Klub felvételein kitakart ugyan részleteket, de a teljes videót itt lehet megnézni! Egyenként megöli a madarakat, majd eszik is belőlük.

Kalocsa Béla ornitológus a csatornának azt mondta, a felnőtt gólyapár egyik tagja ugyan próbálta elkergetni a sast, de végül nem járt siikerrel. A szakember szerint a sas ritkán támad gólyákra, inkább halakkal táplálkozik, de most a folyók alig áradtak, így onnan kevesebb élelemhez jutott. 

Tóbiás, a szintén Gemencen élő fekete gólya fészkét az interneten élőben lehet követni, de az ő családját egyelőre nem érte bántódás.

A teljes felvétel a réti sasról és a fiókákról itt látható:Forrás: http://hvg.hu/elet/20180611_Megette_a_gemenci_feketegolyafiokakat_a_reti_sas__video#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn