A nézők közé esett egy cirkuszi elefánt előadás közben

Az egyik állat meglökte a másikat az előadás során, ezért a közönség közé esett. A balesetben egy néző is megsérült.

Állatvédők a vadállatok cirkuszi szereplésének betiltását követelték csütörtökön Németországban az után, hogy egy cirkuszi elefánt előadás közében meglökte társát, amely a megrémült nézőközönségben landolt.

Az eset szerdán történt a nyugat-németországi Osnabrück városában, ahol a Krone cirkusz porondján három ázsiai elefánttal mutatták be számukat az artisták, amikor az egyik állat véletlenül ellenkező irányba fordult, nagyot taszítva társán.

A közönség soraiban egy néző a lábán kisebb sérülést szenvedett, őt a helyszínen elsősegélyben részesítették, és a műsor rövid szünet után folytatódott – mondta Frank Keller, az állatok jólétéért felelős cirkuszi illetékes.

A Peta állatvédő szervezet szóvivője a vadállatok cirkuszi szereplésének betiltására szólított fel. „A vadállatokat nem lehet cirkuszi körülmények között rendesen gondozni és ellátni, ezért be kell tiltani alkalmazásukat cirkuszban” – hangoztatta Yvonne Würz.

Frank Keller elutasította a követelést, mondván „csupán baleset történt, ami sajnos cirkuszokban is előfordul”.Forrás: https://www.nlcafe.hu/szabadido/20180706/elefant-cirkusz-meglokte-elesett-serules-botrany-krone/

nlcafe.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn