Részeges galambot választottak az év madarának Új-Zélandon

Az óriás-gyümölcsgalamb mérete és színe mellett kicsapongó életmódjával tűnik ki társai közül. És azzal, hogy rendszeresen leesik a fákról.

Az óriás-gyümölcsgalamb a Wikipédia vonatkozó leírása szerint nem apró jószág: a fejétől a farktolla hegyéig akár 50 centis is lehet. Mégsem tekintélyes méretei, vagy zölden csillogó tollazata miatt lett az új-zélandi Forest and Bird elnevezésű állatvédő szervezet szavazásán a 2018-as év madara.

Az óriás-gyümölcsgalamb, amit a helyiek kererunak, kukunak vagy épp kukupának is szoktak nevezni, kicsapongó és madárhoz finoman szólva sem illő életmódja miatt nyerte el a szavazók szívét. A legtöbb kereru ugyanis ideje nagy részét az új-zélandi erdők aljnövényzetében töltik, rothadt gyümölcsök után kutatva.

óriás gyümaölcsgalamb év madara új-zéland

Kép forrása: Wikipédia

„Vannak időszakok, mikor gyümölcsgalambok olyan csúnyán berúgnak a rothadt gyümölcstől, hogy szó szerint leesnek a fáról” – nyilatkozta az Insidernek Robert Webb, a whangerei-i madármentő központ vezetője. Webb elárulta, hogy ezekben az időszakokban tucatjával hozzák a mentőhelyre a magatehetetlen, teljesen részeg madarakat.

Az óriás-gyümölcsgalamb egyébként szoros versenyben szerezte meg az év madarának járó megtisztelő címet. 5833 szavazatot kapott, míg a második helyezett kakapó, 3772-t.Forrás: https://www.nlcafe.hu/szabadido/20181104/reszeges-galambot-valasztottak-az-ev-madaranak-uj-zelandon/

nlcafe.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn