?>

Hülye gondozók miatt öltek meg egy hópárducot

Nyitva maradt a karám, az állat kiment, mindenki bepánikolt, inkább lelőtték.

 

A nyugat-angliai Dudley Zooban pénteken meg kellett ölni az egyik hópárducot. Az állatkert közleményben tudatta, hogy a nyolcéves hím állat a múlt hónapban, alkonyatkor sétált ki a karámjából, miután az állatkertet bezárták és látogatók már nem tartózkodtak bent. 

Az állatkert dolgozói úgy vélték, "a biztonság érdekében nem volt más választásuk", a nyugtatóinjekció túl hosszú idő múlva hatott volna. A karám ajtaja a gondozók hibájából maradt nyitva, az eset után vizsgálatot rendeltek el.

 
Fotó: AFP

Dolgozóinkat lesújtotta a baleset. Igyekeztek rávenni Margaasht, hogy visszatérjen a karámjába, de nem jártak sikerrel. Mivel sötétedett és az állat a közeli erdők felé tartott, az állatorvos szerint a nyugtató injekció kilövése nem jelentett volna biztonságos megoldást"

– mesélte Derek Grove, az állatkert igazgatója.

Margaash egy másik brit állatkertben jött világra 2010-ben, majd egy hároméves hópárduc nősténnyel, Tajgával élt a Dudley-ben. A vadonban mindössze hatezer körüli hópárduc maradt a védelmükre szakosodott szervezet becslése alapján. A nagymacskák többsége Nyugat-Kína, Mongólia és más közép-ázsiai országok magas hegységeiben él.

 


Forrás: https://888.hu/article-hulye-gondozok-miatt-oltek-meg-egy-hoparducot

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn