Oroszország embargót vezetett be a magyar sertésre

Ideiglenes korlátozást vezetett be május 7-től a Magyarországról származó élő sertések és sertéshúsból készült hústermékek bevitelére.

Az ideiglenes intézkedésről azután született döntés, hogy Heves megyében nőtt az afrikai sertéspestissel fertőzött állatok száma.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal  országos főállatorvosa az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában azt mondta, hogy újabb fertőzött vaddisznót találtak Heves megyében, eddig öt tetemnél mutattak ki afrikai sertéspestist.

Az adott területen nyilvántartásba veszik és szigorúan ellenőrzik a házi sertéseket, az eddigiekben nem találtak a betegségre utaló tüneteket - fűzte hozzá.

Forrás: AFP/Petras Malukas

Kiemelte: az egyik legnagyobb kockázat az lehet, ha a fertőzött területről élelmiszerhulladék kerül a házi sertések közelébe.

A sertéspestis egy nagyon ellenálló vírus, váladékokban és élelmiszerhulladékban hónapokig fertőzőképes lehet - hívta fel a figyelmet a főállatorvos.

A Nébih honlapján az szerepel, hogy a vírus miatt Ukrajna, Szerbia, Japán, Tajvan, Szingapúr, Dél-Korea, Ausztrália, Fehéroroszország és Dél-Afrika Magyarország egész területéről, Macedónia pedig Heves megyéből tiltotta meg a magyar sertéshús bevitelét.Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20180507-oroszorszag-nem-ker-a-magyar-sertesbol.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn