Hamarosan kapható a magyar szamóca

A magyar szabadföldi szamócát ránézésre is könnyű megkülönböztetni az importtól.

Az Agrárkamara közleménye szerint a rekord meleg áprilisi tavasz felgyorsította a növények növekedését, emiatt idén kevésbé lesz érezhető a különbség a szabadföldi valamint a fóliás szamóca betakarítási ideje között.

A friss magyar szamóca könnyedén megkülönböztethető az import árutólForrás: AFP Illusztráció

A magyar szabadföldi szamóca általában május közepétől kerül piacra, a fóliás hazai szamócával pedig már áprilisban is lehetett találkozni.

A magyarországi ültetvények megfelelő állapotban vannak, a jövőbeni jégkárok mértékét pedig országos talajgenerátoros jégkármérséklő rendszerrel csökkentik.

A friss magyar szamócát úgy lehet megkülönböztetni az importált árutól, hogy nem olyan kemény és a csészelevelei frissebbek, de a különbség az ízben is megjelenik.

Magyarországon 800 hektáros területen évente körülbelül 8-10 ezer tonna szabadföldi szamóca terem. A főbb termőterületek Pest, Bács-Kiskun, Heves, Somogy valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron megye egyes részein találhatóak. Az országban lévő termőfelület hozzávetőlegesen fele fóliasátras hajtatás.Forrás: http://www.origo.hu/gazdasag/20180509-hamarosan-kaphato-a-hazai-szabadfoldi-szamoca.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn