?>

Kitört az albán-magyar fagylaltháború

"A Facebookon terjedő hírek életveszélyesnek minősítik, hogy az albánok a fagyiban nagy mennyiségben használnak stabilizátorokat és emulgátorokat" - írja a Bors a nagy magyar-albán fagylaltháborút feltáró cikkében. Szerencsére, mint a "Facebookon terjedő hírek" általában, úgy ez is meglehetősen nagy baromság. A Nébih szerint legalábbis "az adalékok egészségre nem károsak". 

Tény, hogy a csupán mesterséges színezékekkel, aromákkal és adalékanyagokkal készített, így szép nagyra hizlalt, cserébe nevetségesen olcsó termék minősége nem vetekedhet a gyümölcsöt nem csak nyomokban tartalmazó fagylaltokéval.

A Bors szerint az idei nyár jellegzetessége, hogy minden fagyizó közelében felbukkan egy albán fagyizó is, ahol kétszer akkora adagokat árulnak sokkal olcsóbban. A magyar cukrászok háborognak is, ipartestületük szakmai elnöke, Horváth Ferenc szerint az albán fagylalt "köszönőviszonyban sincs" a papíron minimális cukorral, de minimum 30 százalékos gyümölcstartalommal készülő "normál" fagylalttal.

"Abban a fagylaltban nagyrészt víz, cukor, aroma és ételfesték van. A gyümölcs helyett gyümölcsaromát használnak, hogy olyan színe legyen, mint az epernek, málnának, dinnyének" - nyilatkozta a Borsnak Horváth, akit nem neveznék független szakértőnek.

 Forrás: https://444.hu/2018/06/13/kitort-az-alban-magyar-fagylalthaboru

444

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn