Folytatódott az ingatlanpiaci fellendülés az első fél évben

Idén az első fél évben több lakást adtak el, mint tavaly, és a kereslet élénkülése az árak további emelkedését eredményezte - olvasható a Világgazdaság keddi kiadásában.

Az eladott lakások számának 7,1 százalékra becsülhető emelkedése teljes egészében a használtlakás-forgalom növekedéséből adódott - írja a lap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait ismertetve. Az első fél évben pedig reálértékben már a lakáspiaci válságot megelőző 2008. évi szintet közelítették a lakásárak.

Budapesten a használt lakások átlagosan 26,6 millió forintba kerültek, 2,2 millió forinttal többe, mint 2017-ben. A megyeszékhelyeken ezalatt 1,2 millió forinttal 14,3 millió forintra nőtt az átlagos lakásár.
A fővárosban az átlagos négyzetméterár 477 ezer forint, a megyeszékhelyeken 233 ezer forint volt, ez 14, illetve 13 százalékkal haladta meg a 2017. évi átlagot - olvasható az újságban.Forrás: http://www.origo.hu/gazdasag/20181106-vilaggazdasag-folytatodott-az-ingatlanpiaci-fellendules-az-elso-fel-evben.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn