Kenyérből főz sört ez az üzletlánc

Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem új módját fejlesztette ki a Spar. Ausztriában a cég társult egy sörfőző üzemmel, ahol az Interspar pékségében sütött, ám nem értékesített kenyerekből főznek sört.

A kiskereskedelmi lánc a salzburgi Gusswerk sörfőzdével társult, hogy a felesleges organikus kenyerekből sör készülhessen – írja a Magyar Mezőgazdaság. Az üzem sörfőző mestere, Reinhold Barta elmondta:
az Interspar pékség Ausztria legnagyobb kézműves péksége. Ilyen nagy méret esetében elkerülhetetlen, hogy többletpékáru keletkezzen.Annak érdekében, hogy csökkentsék az élelmiszer-pazarlás mértékét, egy innovatív terv született. A feleslegessé vált kenyerekből borostyánszínű, organikus sört főznek.

Forrás: Spar/Molnár Zsolt

Jelenleg a sör Ausztriában a Spar, az Eurospar és az Intersparmüzletekben kapható. Az ital árpa- és malátatartalma részben helyettesíthető különböző organikus pékáruk felhasználásával. Reinhold Barta hozzátette:
Igazi kihívás »kenyérsört« főzni, ugyanis a kenyér sótartalma jelentősen hat a sör ízére. A kenyérhéj karamellás jelleget ad az italnak, ami kifejezetten egyedi, karakteres ízében jelenik meg leginkább.A sör és a kenyér hasonló alapanyagokból készülnek, már az ősi egyiptomiak is felismerték a „kenyérsörben” rejlő lehetőségeket. A Young&Urban névre keresztelt termékkel a Spar egy régi tradíciót gondolt újra, a cég arra számít, hogy az 5,5 százalékos alkoholtartalmú ital népszerű lesz a vevők körében.Forrás: http://www.origo.hu/gazdasag/20181107-a-spar-fellep-az-elelmiszer-pazarlas-ellen.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn