?>

Megvan, mekkora béremelés lesz a Mercedes-gyárban

Kecskemét, 2015. január 20.
Gyártósor a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában, ahol bemutatták az elsõ hazai gyártású CLA Shooting Brake modellt 2015. január 20-án.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

A kecskeméti Mercedes-gyárban december 5-én délben aláírták a szakszervezetek és a cég vezetése az újabb kétéves bérmegállapodást. Előzőleg, 2016-ban is kétéves bérmegállapodást kötöttek.

Információink szerint a munkáltató eredetileg 13 százalékot akart megadni a jövő évre, ez volt a kiindulás. A dolgozókat képviselő szakszervezetek azonban nem elégedtek meg ennyivel. Úgy tudjuk, végül abban állapodtak meg, hogy

2020-ig összesen 32 százalékos emelés lesz, ebből 2019-ben 22 százalékra számíthatnak a dolgozók, a többire pedig a következő évben.

A gyárban jelenlévő Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, László Zoltán szerdán a 24.hu kérdésére nem erősítette meg a számokat, csak a megállapodás tényét. Arra hivatkozott, hogy csütörtökön reggel hirdetik ki a dolgozóknak az emelést, és addig hírzárlat van.

Később frissítjük a cikket.

Kiemelt kép: MTI / Ujvári SándorForrás: https://24.hu/fn/gazdasag/2018/12/06/megvan-mekkora-beremeles-lesz-a-merecedes-gyarban/

Hír 24

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn