A Kúria több szavazókörben újraszámoltatja a szavazatokat

Az április 8-i választás listás eredményét megállapító NVB-határozat ellen hétfő délután 4 óráig lehetett felülvizsgálatot kérni, a Kúria pedig már döntött is néhány korábbi kérelemről: az Index azt írja, a bíróság elrendelte a szavazatok újraszámolását több szavazókörben is.

A Kúria a Jobbik által kifogásolt két szavazókörről döntött eddig: Pálfiszegen, a zalai 1-es választókerület 001-es szavazókörében 14, a Jobbikra leadott szavazatot a NET Pártnak írták jóvá, és ugyanez történt Sárospatakon, a borsodi 5-ös választókerület 007. szavazókörében: ott 144 jobbikos szavazatot könyveltek el a NET-hez.

Az Index úgy tudja, hogy a két választókerület választási irodái kedden újra is számolták a szavazatokat, és mindkét esetben a Jobbiknak adtak igazat. A két szavazókörben a NET Párt 0-0, míg a Jobbik 14, illetve 122 szavazatot kapott.

A két szavazókör eredménye egyébként nem befolyásolja az egyéni választókerületekben elnyert mandátumok sorsát, mivel azokat a Fidesz jelöltjei nagy fölénnyel nyerték el, de a töredékszavazatok beszámítása miatt a végleges országos listás eredmény még nem hirdethető ki.

A Kúria az elkövetkező napokban várhatóan számos hasonló ügyben dönt majd, a lap szerint a bíróság az újpesti 053. és a bajai 001. szavazókörben választókerületben is elrendeli az újraszámolást, amit a helyi választási irodák akár már holnap el is végezhetnek.Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180502_A_Kuria_tobb_szavazokorben_ujraszamoltatja_a_szavazatokat#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn