Három településen lesz ma időközi választás

Három településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást: Drávagárdonyban és Herencsényben polgármestert, Záhonyban településvezetőt és képviselőtestületet választanak.

A Somogy megyei Drávagárdonyban a korábbi független településvezető, Kovács István idén januárban bekövetkezett halála miatt vált szükségessé az időközi választás. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, a választói névjegyzékben 117 választópolgár szerepel.

A Nógrád megyei Herencsényben is a korábbi településvezető, Jusztin Józsefné halála miatt rendeznek időközi választást. A 600 lelkes községben a választáson egy független jelölt indul.

Záhonyban feloszlatta magát a képviselőtestület

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Záhonyban polgármester- és képviselőtestületi választást tartanak, mert a képviselőtestület februárban feloszlatta magát. A településvezetői tisztségért hárman indulnak: két független jelölt, valamint az MSZP jelöltje. A hat képviselői helyre huszonketten pályáznak:

  • tizennégyen függetlenként,
  • hárman a Tegyünk Együtt Záhonyért Egyesület,
  • ketten-ketten a Jobbik és a Magyar Munkáspárt,
  • egy jelölt pedig az MSZP delegáltjaként.

A választói névjegyzékben 3760-an szerepelnek. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20180506-harom-telepulesen-rendeznek-ma-idokozi-onkormanyzati-valasztast.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn