Bekattant és megkéselte, Éva mégis ápolja a kilencedik emeletről kiugrott fiát

Attila családjára támadt, mielőtt kivetette volna magát az ablakon. Az esés után deréktól lefelé lebénult

Attila családjára támadt, mielőtt kivetette volna magát az ablakon. Az esés után deréktól lefelé lebénult
 

Nyíregyháza – Hónapokig hallgatásba burkolózótt Mocsár Attila (25), miután döbbenetes módon túlélt egy kilencemeletnyi zuhanást. A fia­tal édesanyjától megtudtuk: fia teljesen összetört, amikor megtudta, miért nem mozognak a lábai.

Szegény azt hitte, hogy elütötték biciklizés közben, fogalma sem volt róla, mi történt valójában – idézte fel Mocsárné Kóka Éva, Attila édesanyja, aki szerint csoda kellene ahhoz, hogy fia újra talpra álljon.

Szegények vagyunk, és teljesen elkeseredettek. Nem tudjuk olyan helyre vinni Attilát, ahol gondját viselnék, mert nincs rá pénzünk, így én próbálok törődni vele – árulta el jelen helyzetüket az asszony.

Attila izomzata elsorvadt, csontkinövései, fekélyei vannak, és a lábát sem tudja kinyújtani. Emellett személyiségzavarral küzd.

Műtétre lenne szüksége, ám mivel nem tudjuk biztosítani számára a megfelelő kezeléseket az operáció után, így nem lenne javulás – kesergett az asszony, aki már a munkáját is otthagyta, hogy fiának tudjon segíteni, annak ellenére, hogy egy évvel ezelőtt gyermeke kis híján lemészárolta a családtagjait.


Ennek a háznak a kilencedik emeletéről vetette le magát a fiatal. Anyja, Éva éppen fia elől menekült a házból / Fotó: Isza Ferenc
 

Mint arról korábban beszámoltunk, Attila dührohamot kapott a drogelvonás miatt, és késsel tört édesanyja, valamint nővére életére. Szerencsére – vágott, szúrt sérülésekkel – mindketten elmenekültek a tomboló rokon elől. Mire leértek a földszintre, a zavarodott fiú kivetette magát a teraszról. Életét egy tujának köszönheti, amely felfogta a zuhanást.

Meghalhattunk volna, egyenesen a szívembe szúrta volna a kést, ám az nem volt elég erős, így eltört. A nagyobbik lányomnak a sérülései a nyakán és a tarkóján a mai napig látszanak – árulta el a szülő, aki, mint fogalmazott lapunknak, megbocsátott fiának.

Hogy is haragudhatnék rá, hiszen nem volt önmaga akkor, mintha nem is a fiam lenne – tette hozzá Éva.

Attila többször volt már elvonókúrán drogfüggősége m­iatt. Két nappal a drámai eset után lett volna a következő kúrájának az időpontja, ám erre akkor nem került sor.

Leszokott a drogokról, még a cigiről is azóta. Ám akkor elviselhetetlen volt. Láttuk, hogy nagy a baj, a saját nyakát is megvágta. Kértük, hogy azonnal induljunk az elvonóra.


Ez a tuja fogta fel a kilencedikről kizuhanó fiatalember testét / Fotó: Isza Ferenc
 

Éppen ezért sokat veszekedtünk. Lehet, inkább pénzt kellett volna adnom, és akkor meg sem történik az egész – elmélkedett Éva, aki reméli, jobbra fordul minden.

– Most még bírom, mert muszáj, de mi lesz, ha egyedül marad?! Valamilyen megoldás mindenképp kell – sóhajtott az édesanya.

Kiszámíthatatlan viselkedés

Egy bipoláris zavarban szenvedő beteg rendkívül szélsőséges hangulatingadozásokon megy keresztül, amelyek akár hónapokig is eltarthatnak. A legtöbb esetben a tünetek már tizenéves kor végére megmutatkoznak.

Így segíthet

Ha ön is szeretne segíteni, akkor utalással megteheti. Bankszámlaszám: K&H Bank 10404405-86767282-48701004; kedvezményezett: Mocsár Éva.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/megkeselte-a-gyereke-megis-apolja-a-kilencedikrol-kiugrott-fiat/r3ymzyk

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn