Megdöbbentő részletek: ezért zuhanhatott a kriptába a gödöllői temetőben gyászoló asszony

Az idős asszony a majd 3 méteres kripta mélyére zuhant / Fotó: Isza Ferenc

Az idős asszony a majd 3 méteres kripta mélyére zuhant / Fotó: Isza Ferenc
 

Gödöllő – Ráülhetett egy kriptát fedő márványlapra, így zuhanhatott a majd három méteres mélybe az az asszony, akihez a tűzoltókat és a mentőket kellett segítségül hívni tegnap délután a gödöllői köztemetőbe. Nem volt elég, hogy hatalmasat esett, állítólag a súlyos fedőlap is a nőre zuhant.

Információink szerint a pórul járt asszony szerettei sírját látogatta meg a sírkertben. A megdöbbentő baleset valószínűleg azért következhetett be, mert a látogató alatt egyszerűen eltörhetett az emlékhely márványlapja.

Bár a durva eset könnyen halállal végződhetett volna, miután a nő és a márványlap darabjai is több métert zuhantak a kripta mélyére, csodával határos módon a sérültet mégis élve emelték ki. Úgy tudjuk, a szerencsétlenül járt asszonyhoz mentőhelikopter is érkezett, amely csak egy kilométerre a baleset helyszínétől tudott leszállni, egy játszótér közelében. Ide a nőt mentőautó szállította a temetőből.

Mint kiderült, a bajba jutott asszonynak alig pár percet kellett várnia a segítségre, mert a balesetet láthatta valaki.


A márvány fedlap is rászakadt az asszonyra / Fotó: Isza Ferenc
 

Miután a sérült asszonyt elszállították a kripta mellől, egy távoli rokona tűnt fel, aki elárult néhány részletet: „Mindannyian nagyon aggódunk miatta. A helikopterbe senki nem ülhetett be mellé, így majd a kórházban tudunk meg róla többet. A közvetlen hozzátartozók már a kórház felé tartanak, hogy megtudják, milyen állapotban van.”

Az esetről megkérdeztük a katasztrófavédőket is.

Tisztázatlan körülmények között egy hölgy beleesett egy körülbelül 2,5 méter mély kriptába, sírgödörbe. Kollégáim pillanatok alatt kiemelték őt – árulta el Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelem szóvivője.

A temető üzemeltetője egy nonprofit kft., biztonságát az önkormányzat őrzi.

Akár el is bonthatják

Az önkormányzatok általában rendeletben szabályozzák a köztemetők működését. Ezek kimondják, hogy a sírbolt és síremlék fenntartásáról annak megrendelője, azaz az örökös köteles gondoskodni. Ha a sírbolt összeomlásától lehet tartani, az üzemeltető felszólítja az örököst, hogy gondoskodjon a helyreállításról – van, hogy ezt a sírra kihelyezett feliratokkal, matricákkal teszik meg. Ha a felhívás eredménytelen marad, az üzemeltető kérelmére az illetékes hatóság elrendelheti a sírbolt lebontását.

H. N.–J. K.Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/ezert-zuhanhatott-a-kriptaba-a-temetoben-gyaszolo-asszony/7vtpz7l

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn