Háromból három település választott független polgármestert

 

Drávagárdonyban és Herencsényben polgármestert, Záhonyban településvezetőt és képviselőtestületet választottak ma.

 

A Somogy megyei Drávagárdonyban a korábbi független településvezető, Kovács István idén januárban bekövetkezett halála miatt vált szükségessé az időközi választás. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indult. Közülük Berta Sándor nyerte a választást 64 vokssal. Vetélytársa, Nagy János 12 érvényes szavazatot kapott.

A Nógrád megyei Herencsényben is a korábbi településvezető, Jusztin Józsefné halála miatt rendeznek időközi választást. A 600 lelkes községben a választáson egy független jelölt, Fazekas János indult, így természetesen őt is választották meg. 

Záhonyban szintén időközi választásokat tartottak, miután a korábbi képviselő-testület február 7-én megtartott ülésén feloszlatta magát. A legtöbb szavazatot az eddigi polgármester, a független Helmeczi László kapta. A voksoláson 1966-an vettek részt, huszonhárom szavazat érvénytelen volt. Helmeczi Lászlóra 1586-an, a másik független jelöltre, Kövesdi Péterre 257-en, míg az MSZP-s Magyar Zoltánra százan szavaztak.Forrás: https://alfahir.hu/2018/05/06/idokozi_onkormanyzati_valasztas_fuggetlen_jeloltek_polgarmester_valasztas

Alfahír

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn