Újabb veszélyes fűszerköményt talált a Nébih

Áprilisban több mint húsz embert kellett kórházba vinni, mert csattanó maszlaggal szennyezett fűszerköménnyel ízesített ételt ettek egy budapesti étteremben.

Csattanó maszlagot mutatott ki a Nébih az Ázsia Vegyeskereskedelmi Bt. által csomagolt több őrölt fűszerköményében is, ezért a hivatal elrendelte a termékek visszahívását.

Az április 25-i atropin mérgezés óta kiemelten foglalkoznak a fűszerkömények bevizsgálásával. A Nébih a honlapján tette közzé azokat a termékeket, amelyekben talált a kábító hatású növényből. 

Újra felhívták a vásárlók és a vendéglátósok figyelmét arra, hogy a csattanó maszlag fogyasztása veszélyes, ezért az őrölt köménymag helyett inkább szemes fűszert használjanak. 

Mint azt az Origo is megírta, az atropin mérgezés tünetei lehetnek: hallucináció, szapora szívverés és magas vérnyomás. Az étterem egyébként, ahol a betegek ettek a gulyásból, a mérgezéses eset után bezárt. Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20180507-ujabb-csattano-maszlaggal-szennyezett-fuszert-talat-a-nebih.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn