Figyelem! Komoly pénzügyi segítség érkezett a családoknak és társasházaknak – Már elérhetők a részletek

Kamatmentes lakossági hitelek családi házak és lakások energetikai korszerűsítésére /Illusztráció: Shutterstock

Kamatmentes lakossági hitelek családi házak és lakások energetikai korszerűsítésére /Illusztráció: Shutterstock
 

Komoly pénzügyi segítséget jelenthet az európai uniós forrásból származó kamat- és költségmentes hitel a családi házak és lakások energetikai korszerűsítéséhez. Az MFB Pontokon igénylehető források országszerte 163 OTP bankfiókban érhetők el. Aladics Sándorral, az OTP Business ügyvezető igazgató helyettesével beszélgettünk.

Mire lehet felhasználni az említett, kamat- és költségmentes hitelt?

Az MFB Pontokon igényelhető, európai uniós forrásból származó kamatmentes lakossági hitelek családi házak és lakások energetikai korszerűsítéséhez nyújtanak nagy segítséget. A visszatérítendő támogatás többek között szigetelésre, nyílászárók cseréjére, fűtéskorszerűsítésre, beleértve a kazáncserét is, illetve napkollektor vagy napelem felszerelésére is fordítható. A felhasználási kör elég széles. Érdemes ezért alaposan utánanézni, vagy betérni az OTP MFB Pontokba, ahol a szakértő kollégák szívesen segítenek az érdeklődőknek.

Milyen feltételek mellett vehető igénybe?

Fontos megemlíteni, hogy ezekhez a kamatmentes hitelekhez mindössze 10%-os saját forrásra van szükség, és akár 20 éves futamidővel is választhatók. Elő- vagy végtörlesztéséhez pedig felhasználható a lakástakarék-pénztári megtakarítás is.

Ki élhet ezzel a lehetőséggel? Milyen mértékű támogatáshoz lehet hozzájutni?

Az OTP MFB Pontokon mind a magánszemélyek, mind pedig a társasházak részére elérhetőek ezek a kamat- és költségmentes hitelek. A magánszemélyek esetében 500 ezer és 10 millió forint (5 millió forint alatt jelzálogfedezet nélkül) közötti összegre lehet pályázni, társasházaknál és lakásszövetkezeteknél ez az összeg lakásonként 500 ezertől 7 millió forintig terjedhet.

A kamatmentesség mellett óriási előny, hogy a kölcsönhöz további költségek nem kapcsolódnak, és természetesen nincs árfolyamkockázat sem. A futamidő alatt tehát csak a ténylegesen igénybe vett kölcsönösszeget kell törleszteni. Sokan nem tudják, de ebből az összegéből finanszírozható a beruházás járulékos költségeinek egy jelentős része, például az értékbecslési díj, illetve az energetikai tanúsítvány díja is.

Érdemes tehát élni ezzel a lehetőséggel, mert a korszerűsítés amellett, hogy védi a környezetet, komoly összegeket spórolhat meg a családok, társasházak részére. És mindez most kamat- és költségmentesen igénybe vehető hitel segítségével megtehető. Az európai uniós forrásból finanszírozott kölcsön országszerte 163 OTP MFB Ponton igényelhető. Tehát a távolság sem jelenthet problémát.Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/penz/itt-a-kamat-es-koltsegmentes-hitel-energetikai-korszerusitesre/jfs6cnf

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn