Akár a mesékben: be is fizette, meg nem is a kétforintos csekket egy budapesti lány

Bár a gyakorlatban nem került egy forintjába sem a csekk, mégis be kellett mennie a postára Noéminek (18) /Fotó: Fuszek Gábor

Bár a gyakorlatban nem került egy forintjába sem a csekk, mégis be kellett mennie a postára Noéminek (18) /Fotó: Fuszek Gábor
 

Budapest — Mint a mesében: be is fizette meg nem is a mobilszolgáltatótól kapott 2 forintos csekket Nagy Noémi (18).

Olvasónk tanácstalanul állt a papírral a kezében, hiszen az 1 és 2 forintos érméket 10 éve kivonták a forgalomból. Azt gondolta, nem foglalkozik vele, de a Magyar Posta sajtóosztálya megkeresésünkre közölte, a csekket így is be kell fizetni.

„Feltételezhetően a szolgáltató indokoltan küldte meg a csekket, amelynek összegének kiegyenlítését várja, ezért javasoljuk, hogy a csekket fizesse be az ügyfél a postahelyen, vagy iCsekk applikáción, illetve csekkautomatán keresztül” – tudatta a sajtóosztály.


Rákerült a „befizetést” igazoló postai pecsét, így nincs több teendője a sárga csekkel a lánynak /Fotó: Fuszek Gábor
 

Az ablak mögött ülő postai dolgozó nem kért pénzt Noémitől, csak géppel rányomta a fizetést igazoló bélyegzőt a csekkre. Ha Noémi bankkártyával vagy banki utalással rendezte volna a számlát, akkor viszont leemelték volna a számlájáról a két forintot.

A mobilcég továbbra sem reagált megkeresésünkre, így azt továbbra sem tudjuk, miért küldtek ilyen összegről sárga csekket postai úton, amikor az sokkal többe került, mint maga a tartozás.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/be-is-fizette-meg-nem-is-a-ketforintos-csekket-egy-budapesti-lany/rpgn0p7

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn