Börtönt akar a vétkes söfőrnek a négy áldozat családja - Mindenórás kismama is meghalt a balesetben

Ifjabb Botos László, 9. hónapban lévő felesége és a nagyobbik lányuk, Dóri halt meg az autóban /Fotó: Fuszek Gábor

Ifjabb Botos László, 9. hónapban lévő felesége és a nagyobbik lányuk, Dóri halt meg az autóban /Fotó: Fuszek Gábor
 

Dunaújváros — Lassan egy éve, hogy elítélték első fokon a négy ember halálát követelő baleset vádlottját, ám egészen eddig nem haladt tovább az ügy.

Most viszont a Botos és az Ádám család is megkapta a levelet: a szeretteik elvesztése miatt indult perben napokon belül, még májusban dönthet másodfokon a bíróság.

– Szeretnénk, ha ennek az egésznek egyszer s mindenkorra vége lenne. Az pedig számunkra egyenesen elfogadhatatlan lenne, amelyért a vétkes sofőr ügyvédje fellebbezett, azaz hogy felfüggesztett börtönbüntetéssel megússza a bűnös – mondta indulatosan Botos László, aki fiát és fiának 9. hónapjában járó várandós feleségét veszítette el négy évvel ezelőtt.

A baleset 2014. november elsején történt: a 6219-es számú főúton egy Forddal előzött Sz. Roland, ám ahogy visszatért a menetirány szerinti jobb oldalra, a család autóját meglökte, ők pedig ettől egy busz elé pördültek. – Soha nem felejtem el, amikor csöngött a telefonom, hogy a gyermekem és terhes menyem meghalt a balesetben. Marci lett volna az egyetlen unokánk, alig pár hét volt hátra a születéséig – sírta el magát Botos László.


Ifjabb Botos László, 9. hónapban lévő felesége és a nagyobbik lányuk, Dóri halt meg az /Fotó: BM OFK
 

A 34 éves Ani, a 28 éves Lackó és a 14 éves Dóri belehalt az ütközésbe, amelyet egyedül a másik kislányuk, Csenge élt túl. A tűzoltók szerint Dóri ráesett, először észre sem vették, csak a sírást hallották.

– Nem telik el úgy nap, hogy ne jusson eszünkbe ez a szörnyű tragédia. Még azt is kevésnek találnám, hogy a lányom, az unokám és a vejem halá-láért csak négy évet kapjon a sofőr – mondta Ádám Tiborné, Ani anyukája könnyeivel küszködve.


Ez a kis emlékhely jelzi, hol történt a borzalmas tragédia /Fotó: Fuszek Gábor
 

A bíróság ugyanis így döntött első fokon 2017 nyarán: Sz. Rolandot 4 év fogházbüntetésre és 5 év vezetéstől való eltiltásra ítélték. Ügyvédje fellebbezett, azóta semmi sem történt az ügyben. Most végre a másodfokú tárgyalásra készülnek a megtört családok.

– A szakértői vélemények egyértelműen megállapították, hogy a vádlott bűnös. Az ügyet teljes mértékben felderítették, ezért abban bízunk, hogy májusban az elsőfokú ítéletet helybenhagyja a Székesfehérvári Törvényszék – tudtuk meg dr. Ábrahám Csaba ügyvédtől, sértetti képviselőtől. Az üggyel kapcsolatban kerestük Sz. Roland ügyvédjét is, de nem értük el.


Már csak fotó őrzi a boldog emlékeket /Fotó: Fuszek Gábor
 

8 év is járhat

A törvény szerint a büntetés 3 évig terjedő szabadságvesztés, ha maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget okoz a baleset bűnöse, 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés, ha halált okoz, és 2-től 8 év szabadságvesztés járhat, ha kettőnél több ember halálát vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz a vétkes.Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/bortont-akar-a-vetkes-sofornek-a-negy-aldozat-csaladja-mindenoras-kismama-is-meghalt/jy02426

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn