A magyar fiatalok nem félnek a nyugdíjas évektől

A fiatalok többsége abban bízik, hogy a félretett pénzből akár luxuscikkekre is futja majd - írta szerdai számában a Világgazdaság.

A Groupama Biztosító és az NRC Marketingkutató közösen indított országos online kutatást, amely során a 18-59 éves korosztály véleményét kérte ki a témában. Mint írták, a legfiatalabb korosztály átlagot meghaladó optimizmussal tekint a nyugdíjas évekre.

A 18-29 évesek többsége ugyanis szinte minden kiadásról úgy gondolja, hogy fedezni tudja majd nyugdíjasként, és akár luxustermékeket is megengedhet majd magának.

Forrás: BSIP/B. BOISSONNET / BSIP/B. Boissonnet

Míg az ötvenes évekigben járók úgy számolnak, hogy bevételük 67 százalékát biztosítja az állami nyugdíj, addig a húszas korosztály úgy kalkulál: időskori jövedelmének csak 37 százaléka jön majd az államtól.

A fiatalok nyugdíjas kori bevételük nagyjából harmadát korábbi megtakarításaikból, 12 százalékát munkából remélik, de leendő gyerekeiktől is számítanak támogatásra.Forrás: http://www.origo.hu/gazdasag/20180516-a-fiatalok-nem-felnek-a-nyugdijtol.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn