?>

Mától drágább az autópálya-matrica, nehezebb felvenni hitelt és véleményt nyilvánítani

Budapest, 2016. szeptember 10.
Tízezer és húszezer forintos bankjegyek egy pénztárcában. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Az ATV.hu szedte össze, hogy milyen lényeges változások lépnek életbe október 1-étől.

  • Nagyjából 18 százalékkal drágul a 10 napos autópálya-matrica: az eddigi 2975 forint helyett mától 3500 forintot kell majd fizetni a matricáért.
  • Szigorodnak a hitelfelvétel szabályai: a rövidebb futamidejű hiteleknél a törlesztőrészlet nem haladhatja meg a nettó fizetés 25 százalékát, magasabb jövedelem esetén a 30 százalékot.
  • Változik a gyülekezési törvény:  már az is gyűlésnek számít, ha két ember közügyekről nyilvános összejövetelt szervez. Az ilyeneket legalább 3 hónappal az esemény előtt be kell jelenteni. A rendőrség az eddigi gyakorlat mellett akkor is megtilthatja az ilyen rendezvényeket, ha az alkalmas mások magán- és családi életének megzavarására.
Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Elfogadták a szigorított gyülekezési törvényt

Nem közterületnek minősülő helyszínen viszont csak az ingatlantulajdonos és -használó hozzájárulásával szervezhető gyűlés.

Fotó: MTI



Forrás: https://24.hu/kozelet/2018/10/01/autopalya-hitel-gyulekezes/

Hír 24

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn