?>

7,2 milliárdot szánnak a Pénzügyminisztérium műemléki munkáira

Budapest, 2016. december 11.
Az 1904-ben Fellner Sándor tervei alaján épült, azóta többször átépített palota az I. kerület, Szentháromság téren. Itt működik a Magyarság háza és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet is.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Mint ismert, más szervezetekkel együtt a Pénzügyminisztériumot is a várba költöztetik, a Mátyás-templom és a Hilton szomszédságába, a Szentháromság térre, oda, ahol a múlt század elején és azt megelőzően működött. Előbb azonban kemény milliárdokért felújítják az egyébként nemrég felújított épületet, mert így nem tetszik a kormánynak.

Most megjelent a régi-új pénzügyminisztériumi épület kivitelezéséhez a második pályázat: a Szentháromság tér 6. szám alatti műemléki épület rekonstrukciója lesz a feladat, a belső terek és a homlokzati szakaszok műemléki helyreállítása.

A kiíró PM-TÉR6 Beruházásszervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. 7,2 milliárd forintra taksálta ezt a munkát, aztán majd jön a harmadik kör is.

Eredetileg 26 milliárd forintra tervezték az épület visszacifrázását, később már 35-38 milliárd forintra lőtték be a régi-újjá varázsolás költségét. Júniusban éppen nem volt elég pénz a tervezésre. A kivitelezésre pedig egy meglehetősen furcsa közbeszerzést írtak ki, amit a G7 szúrt ki. Keretszerződést, de nem a megszokott keretek között. És a munkát egy olyan konzorcium kapta, amelynek a kormányfő vejével is üzletelő Paár Attila cége, a WHB mellett egy eddig kevésbé ismert építőipari vállalat, a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. a tagja.

Az első ütemnél 9,8 milliárd forintos ajánlattal a már említett W-G 2018 Konzorcium nyert.

Kiemelt kép:MTVA/Bizományosi: Róka László Forrás: https://24.hu/fn/gazdasag/2018/10/04/72-milliardot-szannak-a-penzugyminiszterium-muemleki-munkaira/

Hír 24

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn