?>

Sok kéményről csak az ellenőrzéskor derül ki, hogy életveszélyes

A társasházakban kötelező, a családi házban élőknek pedig erősen ajánlott az évenkénti kéményellenőrzés. A fővárosi kémények ellenőrzéséért felelős társaság, a Főkétüsz, eddig 300 ezret vizsgált át, és több mint 1200 életveszélyes kéményt találtak. 

Kovács Balázs, a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. ügyvezetője elmondta, a fővárosi lakások 75 százalékát már ellenőrizték, ám az otthonok 14 százalékába annak ellenére nem jutottak be, hogy a kéményellenőrzés ingyenes, ám kötelező a társasházi lakástulajdonosok részére.

Úgy folytatta, egyre több lakásban van már szén-monoxid-érzékelő, ám ez nem pótolja a kéményellenőrzést. A családi házban élőknek is azt ajánlják: annak ellenére ellenőriztessék a kéményt, hogy számukra ez már nem kötelező.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Kovács Balázs beszámolója szerint a már ellenőrzött 300 ezer lakás kéményei közül 1242 esetében állapították meg, hogy életveszélyes, vagyis azonnali műszaki beavatkozás szükséges; 28 ezer esetben, azaz minden tizedik kéménynél derült ki, hogy javításra van szükség.

Az országban található 4,5 millió kémény közül egymillió a fővárosban működik. Egyes esetekben évente, más esetekben kétévente szükséges ezek ellenőrzése.Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20181009-ellenoriztetni-kell-a-kemenyeket.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn