Wesselényi Miklós főtörzs­őrmester kimentett egy embert a Dunából

Wesselényi Miklós főtörzs­őrmester kimentett egy embert a Dunából

A név kötelez.

Egy elkeseredett asszony életét mentették meg a ráckevei rend­őrök október 12-én hajnalban, aki a Dunába vetette magát írja a police.hu.

A szolgálatirányító helyiségben a térfigyelő monitorral szemben ültem, amikor 1 óra után feltűnt a látómezőben egy magányos alak a kihalt utcán – meséli az árvízi hajóssal névrokonságban álló Wesselényi Miklós főtörzs­őrmester, a Ráckevei Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. De mi oka lehet arra, hogy egymagában kint tartózkodni az éjszakában? - tette föl a kérdést, majd követte mozgását. A nő a Duna felé tartott. Egészen közel ment a korláthoz, a víz felé nézett, többször fel is lépett a korlát aljára.

A megbízott Doszkocs Gábor törzszászlóssal, szolgálatirányító parancsnokkal és Tóth Gábor törzsőrmesterrel együtt megindult a rendőrségtől talán százötven méterre lévő ráckevei Árpád hídhoz. Mielőtt a törzszászlós és a törzsőrmester a híd közepére érhetett volna, a nő beugrott a vízbe.

Az asszony mozdulatlanul ringatózott a víz felszínén, a parttól mintegy huszonöt méterre. A vízbe ugró rendőr kabátja kapucniját megragadva fogta meg és húzta magával a part felé. A kimentett nőt kórházba szállították.Forrás: http://hvg.hu/itthon/20181031_Wesselenyi_Miklos_fotorzsormester_kimentette_a_Dunabol_a_not#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn