?>

Elég volt! Megelégelték Budapesten, hogy kocsmaként használják a dohányboltokat

Kocsma vagy dohánybolt?/Fotó: MTI-Mészáros János

Kocsma vagy dohánybolt?/Fotó: MTI-Mészáros János
 

A probléma bizonyára több helyen is felmerült, most azonban Budapest III. kerülete jelezte: megelégelték, hogy a nemzeti dohányboltok lassan kocsmaként funkcionálnak.

Bús Balázs, a III. kerület polgármestere egy jogszabály-módosítására tesz javaslatot, miután annyira elfajult a helyzet, hogy a dohányboltok lassan kocsmává változnak. Erről már számtalan tudosítás és riport is készült, az óbudai lakók pedig egyre kevésbé tolerálják a tarthatatlan állapotokat.

Elfogadhatatlan, hogy egyes nemzeti dohányboltok kocsmaként üzemelnek, a hatóságok pedig tehetetlenek a szabályozatlanság miatt” – mondta a polgármester, aki teljes mértékben egyetért az emberek felháborodásával.

Korábban is volt már példa elégedetlenségre: 22 óra után már nem árulhatnak szeszes italt a boltok, miután megelégelték a lakók a környékbeli randalírozást és hangoskodást. Ez azonban nem vonatkozik a fohányboltokra, amelyek remek kiskapuként szolgálnak az intézkedés kijátszására. A terület tehát újra zajos és balhés, amin csak a kereskedelemről szóló jogszabályok módosítása segíthetne, azaz, ha ezeket a szabályokat kiterjesztenék a nemzeti dohányboltokra is.

(index.hu)

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/budapest-dohanybolt-kocsma-megelegeltek/drt6xsd

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn