?>

Az ügyészség a legrövidebb időn belül vádat emel Gyurcsány ügyvédje ellen

Harminc nappal meghosszabbította Czeglédy Csaba letartóztatását a Szegedi Járásbíróság bírája, mert az ügyészi indítvánnyal egyezően úgy látta, hogy a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint megállapította, hogy az érintett többször is megpróbálta meghiúsítani az eljárást - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Szanka Ferenc, csoportvezető ügyész közölte továbbá, hogy

a gyanúsítottal és társaival szemben a törvény biztosította legrövidebb határidőn belül vádat emelnek.

Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint Gyurcsány ügyvédje megkárosította az államot

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Előzmények

Czeglédy Csabát tavaly júniusban vették őrizetbe a pénzügyőrök, majd került előzetes letartóztatásba. A politikus március elsején, miután független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették és így mentelmi jog illette meg, elhagyhatta a börtönt. Másfél nap múlva, mentelmi jogának felfüggesztését követően egy másik bűncselekmény - gazdasági csalás - gyanúja miatt újra őrizetbe vették.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő volt, de mandátuma - miután egy évig nem vett részt a közgyűlés munkájában - megszűnt. Ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, és Czeglédy Csaba, a politikus korábbi ügyvédjeForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, Szigetváry Zsolt

Divat született a baloldalon

A baloldalon nemcsak Gyurcsány Ferenc egykori bizalmasa, hanem Botka László szegedi polgármester emberei is büntetűgybe keveredtek. 

  • A Gyulai Járásbíróság október elején a fél bizalmasi körét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a szegedi VIP-parkolóbotrány ügyében. Sok más embere mellett kabinetfőnökét, Kalmár Gábort tíz hónap börtönbüntetésre meszelték, abból egy évre felfüggesztve.
  • Novemberre sem szakadt meg a szegedi városvezető sikerszériája, amikor is a Szeviép-ügyben a beszállítói kaptak többéves börtönbüntetést: Oltványi Józsefet és Pistrui Lászlót öt év, Baranyi Sándort hat év szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Járásbíróság első fokon.
  • Ez utóbbi botránynak közel sincs vége: az ítélethozatalt követően feljelentették Botka bizalmasának, Ujhelyi Istvánnak az exsofőrjét, hátha fény derül arra, hova tűnt a károsultak pénze. Egyre inkább úgy fest, hogy az ügy maga alá temeti a város szocialista vezetését.

 Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20181204-czegledy-csaba-vademeles.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn