?>

Bevándorlási Hivatal: csak szeptemberben 45 ezer külföldi munkavállaló kopogtatott a magyar határon

Bevándorlási Hivatal: csak szeptemberben 45 ezer külföldi munkavállaló kopogtatott a magyar határon

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal legfrissebb, szeptember végi állapotra vonatkozó statisztika szerint a harmadik negyedév végéig 150 százalékkal több külföldi érkezett Magyarországra munkavállalás céljából, mint egy éve.

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal legfrissebb, szeptember végi állapotra vonatkozó statisztika szerint a harmadik negyedév végéig 150 százalékkal több külföldi érkezett Magyarországra munkavállalás céljából, mint egy évvel ezelőtt.

A tartózkodási célokat tekintve szinte minden kategóriában szignifikáns növekedés figyelhető meg, a legnagyobb mértékben azonban azok száma emelkedett, akik munkavállalási, jövedelemszerzési céllal akartak Magyarországon tartózkodni, ők tették ki az érkezők több mint felét – derül ki a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal legfrissebb, szeptember végi állapotra vonatkozó statisztikájában, melyet az Mfor szúrt ki.

Szeptember végéig összesen 83 611-en folyamodtak valamilyen céllal tartózkodási engedélyért a hivatalnál, míg 2017 azonos időszakában ez a szám 61 588, 2016-ban pedig 40 623 volt.

Munkavállalási céllal 2018 szeptember végén számuk 44 617 fő érkezett szemben az egy évvel ezelőtt 17 945, valamint a 2016-os 10 301 fővel szemben – azaz vagyis  148 százalékkal több külföldi akart Magyarországon dolgozni.

A hazai munkaerőhiány enyhítésére a kormány külön programot indított; a 2017-es költségvetési zárszámadásból viszont kiderült, hogy 5000 ukrán állampolgár kapott munkavállalási engedélyt, és ebből 4600 fő már legalább egy hónapot meghaladó munkaviszony keretében dolgozik. Az ukrajnai kampányra 450 milliót szánt a kabinet, melyet el is költöttek.
 Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20181204_Csak_szeptemberben_45_ezer_kulfoldi_munkavallalo_kopogtatott_a_magyar_hataron#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn